Angelique & Petra lunchen in de tuin

 

ANGELIQUE & PETRA STELLEN ZICH VOOR…

Wij zijn Angelique & Petra, eigenaren van SKUR en beiden pubermama. Als het gaat om het runnen van een gezin met opgroeiende kids en alles wat daar bij komt kijken, op basis van een goede planning, zijn we échte ervaringsdeskundigen. Onze kennis en ervaring over organisatie & positief opvoeden vulden wij aan met opleidingen op het gebied van pedagogie, coaching en organizing.
.

Petra & Angelique

 

Wij houden van het leven!
Genieten samen met ons gezin doen we het liefst zo vaak mogelijk.
Met een beetje planning, is er lekker veel tijd voor pret!
     
Angelique & Petra

 

ANGELIQUE

Na haar VWO studeerde Angelique af als Master of Business Administration (MBA) in Antwerpen. Na jarenlang gewerkt te hebben als mede-eigenaar in een internationaal textielbedrijf, werkt zij vervolgens als Finance Manager. Door haar passie en bevlogenheid voor organisatie & plannen start zij in 2013 samen met Petra SKUR.

PETRA

Petra ging na haar eindexamen havo, toerisme studeren. Met haar talenknobbel en organisatietalent leek dat een geschikt vervolg. Na het behalen van haar diploma rolde ze van de ene in de andere job, allemaal leuk maar niets toeristisch. Tot ze haar hart verpandde aan een kinderopvangorganisatie waar ze 8 jaar directeur was en haar opleiding pedagogie volgde. Uiteindelijk besloot ze een studie internetmarketing op te pakken om als zelfstandig ondernemer verder te gaan.

WAAR STAAN WIJ VOOR?

We zouden nu kunnen zeggen dat wij staan voor simpel, samen, plannen. Dat is namelijk ook zo. Maar belangrijker is het om te weten waarom wij plannen zo belangrijk vinden.

We weten allemaal hoe groot de chaos en hoe laag de output kan zijn als er geen plan is. Sterker nog, zonder plan wordt het verdomde lastig om je doel te bereiken. Maar wat als het je doel nu is om gewoon een relaxt leven te leiden met je partner, je kids, een leuke baan en vrienden om je heen. Moet je daar dan ook een plan voor hebben? Wij zeggen JA!

Onze samenleving is zo complex, er zijn zoveel externe prikkels en van alle kanten wordt er aan je getrokken. En hoe snel ben je dan niet geneigd om vooral je tijd te besteden aan de dingen die urgent zijn, maar helemaal niet zo belangrijk! Voel je het verschil? En krijg je dan ook meteen een beeld in je hoofd van situaties waarin je koos voor een oh zo belangrijke klus terwijl je dan b.v. niet naar de hockeywedstrijd van je kind kon gaan? En je jezelf wijs maakte dat je gewoon niet anders kon? Ja zeggen tegen een ander betekent vaak nee zeggen tegen jezelf.

Vanaf het moment dat je een plan hebt en een planning maakt, is er structuur. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je gezin. Er is duidelijkheid, rust en vertrouwen. Je maakt bewuste keuzes over wat je wel en niet met je tijd doet. Én je wordt wat minder opgeslurpt door zinloze zaken die nergens toe leiden en zeker niet bijdragen aan het gezinsgeluk.

Door kind(eren) van jongs af aan mee te nemen in het maken van plannen vergroot je hun betrokkenheid bij het gezin én je leert ze iets heel belangrijks namelijk plannen! Je stimuleert ze op een speelse manier, om vooruit te kijken, overzicht te creëren en keuzes te maken. Plannen wordt op die manier een gewoonte waar ze hun hele leven profijt van hebben.

Lees hier meer over SKUR

Plans are nothing, planning is everything!