MAMA

Een lege agenda? Heerlijk!

Ik kijk voor me en zie een zo goed als lege agenda dit weekend. Wat een heerlijkheid!  Op een voetbalwedstrijd na hebben we geen afspraken gepland staan. Dit weekend dus geen gezellige etentjes, filmpjes, andere sportwedstrijden of wat dan ook.

Lege agenda

Dat klinkt eigenlijk ook wel weer een beetje raar, vind je niet? Wat is het heerlijk dat je niet met je vrienden afgesproken hebt, niet je familie ziet of niet met je goede vriendin hebt afgesproken om een dagje te gaan winkelen. Al die leuke en gezellige uitstapjes en activiteiten zijn natuurlijk hartstikke leuk om te doen! Maar vaak betrapte ik me er zelf in ieder geval op dat we zóveel van die leuke activiteiten in het weekend hadden dat we op zondagavond uitgeput op de bank zaten, mijn man en ik, en dat we dan zeiden ‘eigenlijk hebben we nog een paar dagen nodig om bij te komen van het weekend, maar de week begint alweer’.

Een paar simpele regels

Na veel van dit soort zondagavonden,  waarin we allerlei leuke activiteiten in het weekend hadden gepropt,  besloten we toch dat het anders moest. Dit was niet meer vol te houden.  Met beiden een drukke baan, begeleiding van de kids met het huiswerk, het sporten van de kids (en van ons zelf, maar wat er steeds vaker bij in schoot) hielden we dit tempo niet meer vol. We leefden meer in compassie met onze omgeving (om aan ieders vraag tegemoet te komen om af te spreken) dan met ons gezin.  Dit moest anders vonden we.

We maakten samen afspraken en zijn de weekenden meer gaan plannen. Waarin we het samenzijn met ons gezin voorop stelden. Hierin maakten we de volgende afspraken:

  • Vrijdagavond is family-time
  • Zaterdagavond óf zondagmiddag spreken we af met vrienden of familie voor etentjes, film of een borrel.
  • In het weekend mogen er vriendjes blijven slapen.
  • Zondagochtend gaan we samen hardlopen en daarna lekker ’n kop koffie in het belgisch kafeeke!

Keuzes maken

Maar niet alles tegelijk. En dit werkt super! We hebben het gevoel dat het weekend véél langer duurt, hebben veel meer samen gedaan én zijn op zondagavond niet meer uitgeteld. De vrijdagavond is een heerlijke bankavond. De kaarsjes gaan aan, dekens op de bank om lekker onder te kruipen, hapjes op tafel en samen een film kijken of dat wat op tv is. De kinderen genieten ervan. Het is zo lekker om te zien dat er zo’n tevreden smile op hun gezichten staat. Én voor de overige afspraken hebben we voldoende aandacht en tijd. We zijn relaxed, voelen het en stralen het uit ook!

 Relax!

Wil jij dit ook? Een relaxed weekend, waarin je rust hebt, leuke dingen doet samen met je gezin, tijd hebt voor elkaar en op zondagavond weer opgeladen bent om op maandag weer fris aan de week te beginnen? Een week die gepland en georganiseerd is zodat er veel minder brandjes geblust hoeven te worden en er meer rust heerst? Ga dan aan de slag met een van onze SKUR producten of download een van de GRATIS SKUR printables zoals het Simpel Samen Plannen Doeboek. Met dit boek krijgt je in 1 klap 7 super-checklists, je leert onze tijdbesparende routines en creëert zo meer tijd voor jezelf en lol met je gezin!