Een weekje met de huiswerk-planner

Plannen met pubers

De huiswerkplanner, maar ook de mamaplanner-XL van SKUR zijn mijn favorieten. Ik ben nl. dol op plannen en weet je waarom? Omdat het me duidelijkheid geeft, structuur en een vrij gevoel. Als ik doe wat ik voor mezelf op mijn planning zet, dan loopt alles op rolletjes. Dan heb ik mijn huis op orde, heb ik mijn boodschapjes in huis, hoef ik ‘nergens’ meer aan te denken, minder ad hoc oplossingen en heb ik geregeld vrije tijd om te doen waar ik op dat moment zin in heb. Ik ben een echte planner!

 

Datzelfde gevoel probeer ik over te brengen op mijn kind

Als puber (en kind van mij, want vroeger was ik net zo) is hij wars van elk beetje structuur en regelmaat dat ik probeer aan te brengen. Maar hij vindt het ook heel vervelend wanneer hij zijn huiswerk niet af heeft, of iets niet bij zich heeft op school. Hij wil eigenlijk alles in orde hebben, maar dat daar structuur en planning voor nodig is. Daar gelooft hij geen sikkepit van en vindt mij maar een grote zeur.

Toch ga ik de ‘strijd’ aan; ik ben namelijk overtuigd dat de nadelen en tegenargumenten in de verste verte niet opwegen tegen het grote voordeel: “rust in je kop”  De SKUR huiswerkplanner-scheurblok is daarbij een van mijn beste handvaten en een supertool! Daarnaast nog twee regels:

 1. Huiswerk wordt gemaakt op de dag dat je het huiswerk krijgt (vrijdag kan een uitzondering zijn)
 2. Computeren, tv of vriendjes als alles af is (dat werkt voor ons goed, maar we lassen wel pauzes in natuurlijk!)

Oh ja, nog een derde regel en dat is : NO EXCUSES (lastig hè?)….maar eigenlijk geldt natuurlijk ‘elke regel die jij opstelt is prima’, als er maar duidelijkheid is!

 

De planner invullen

De eerste dag school na de vakantie, was er nog geen huiswerk maar toen hij de tweede dag thuis kwam, werd de schoolagenda getrokken en keken we naar alle huiswerkvakken. Oké, we noteren wiskunde, Nederlands en Frans allemaal huiswerk voor een paar dagen later, maar we schrijven ze op de SKUR-planner inclusief de datum dat het af moet zijn. En dat doen we ook voor de rest van de week. Zo de basisplanning voor deze week is klaar en nu hoppetee, aan de slag!

Na een kwartiertje eerste vak af; die kunnen we afvinken. Two more to go! Even zeuren, even morren, want ‘ik HAAT Nederlands mam. Ja jongen, ik weet het maar gewoon even doorwerken, ik breng je zo iets te drinken.’ Dan een snelle check over de schouder en ja, ook het Nederlands lukt. Tweede vak wordt afgevinkt. Nog maar eentje en dan….. klaar! Bij het derde vak is mijn hulp nodig (en een fikse portie geduld, grrr heb ik niet…) maar ook dat lukt en mission accomplished!

 

Wat een heerlijk gevoel! Alles af, alles in de tas, mij kan niets gebeuren ik heb mijn werk gedaan en nu lekker doen waar ik zin in heb.

Dat is voor zowel jou, als voor je kind een geruststellende gedachte. Jij kunt met een gerust hart gaan koken of whatever. Je kind kan vrijuit spelen of doen waar hij zin in heeft; de klus is geklaard. En dat ging niet alleen de eerste dag zo, maar de dagen die volgden ook. Er kwam zelfs een vriendje mee van school om samen huiswerk te maken en ik hoorde mijn zoon zeggen: laten we maar alles afmaken wat we vandaag hebben gekregen, dan hebben we dat klaar.

Ik onderdruk nog net de impuls om te zeggen ‘toch handig hè zo’n planning?’ want gelijk krijg ik toch niet. Maar ik denk het wel en glimlach.

Huiswerkplanner

Wil jij ook zo’n handige huiswerkplanner? Download dan HIER de GRATIS huiswerkplanner!Of ontdek het gemak van de huiswerkplanner-scheurblok. Maar liefst 50 vel huiswerkplanner; voor elke week een frisse planner die je kunt invullen. In één oogopslag overzicht over de hele week. Zo kun je lekker vooruit plannen en het werk mooi verdelen over meerdere dagen. Mooi vormgegeven en handig in gebruik. Uiteraard met een gebruiksaanwijzing zodat je meteen met je puber aan de slag kunt.

 

Comments

comments

5 reacties op “Een weekje met de huiswerk-planner

 1. moeder van 4 zegt:

  Hallo,

  Hoe doen jullie dat met leerwerk.
  Dat moet toch elke dag.
  Hoe zetten jullie dat in de planning.
  Gewoon iedere dag?

 2. Ivonne zegt:

  ik ga het zeker proberen met mijn jongste! Zij heeft ook structuur nodig,maar ze heeft ook een agenda dus daar moet ze ook mee leren omgaan.
  Over 1 1/2 week gaat het voor haar beginnen.
  Ik ben benieuwd!

  • Angelique & Petra zegt:

   He Ivonne,

   Dank voor je reactie! En natuurlijk veel succes met de huiswerkplanner. Mocht je nog meer huiswerkhulp kunnen gebruiken dan is onze gratis huiswerk-tool ook een goede hulp! Je kunt hem downloaden via /gratis-huiswerktools/ Deze set bevat ook nog o.a. een proefwerkweekplanner; ook handig!

   Vanaf medio september is ons boek “Plannen met Pubers” voorhanden. Kijk voor meer info op : /product/plannen-met-pubers/

   Lieve groet, Angelique & Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *