Recepten voor tieners

Gezonde bananencake – snel recept

Yes, ik heb mijn record verbroken. Deze gezonde bananencake stond gisteren in maar liefst 10 minuten in de oven. Ik maakte al eerde bananenpannenkoekjes met ongeveer dezelfde ingrediënten. Die zijn ook erg lekker maar je moet ze steeds maken op het moment dat je er trek in hebt.

Deze bananencake heeft het voordeel dat je ‘m werkelijk tussen de soep en de aardappelen door maakt, en er de hele week lol van hebt. Zoals ik al zei staat ie in 10 minuten in de oven en hoef je ‘m maar 25 minuutjes te bakken op 180 graden.

Als ie afgekoeld is (en ook dat gaat heel snel) leg ik de cake op een plankje, snij ‘m in flinke plakken en doe er dan een stevige plasticzakje (b.v. een diepvrieszakje) omheen. En zo heb je als er lekkere trek is (bij jou, je hubbie of bij de kids) een gezond tussendoortje zo voor de grijp.

En lekker dat ie is! En als je dan weet dat je ook nog gezond bezig bent dan is het dubbelop smullen.

En zo maak je deze gezonde bananencake:

 • Verwarm de oven voor op 180° C.
 • Zet de keukenmachine klaar
 • Zet een cakeblik klaar
 • Pak alle ingrediënten voor 1 bananencake, en dat zijn:Vanille molentje
 • 4 eieren
 • 4 bananen (lekker rijp!)
 • 120 gram havermoutvlokken
 • 1 theelepel vanillepoeder (optioneel) – ikzelf heb een molentje met stukjes vanille van Dr. Oetker
 • 2 theelepels kaneel
 • handjevol moerbeibessen
 • handjevol gojibessen, maar als je deze bessen niet hebt dan kun je er ook krenten of rozijnen door doen

Doe alles in de keukenmachine, behalve de bessen. Laat de mixer flink draaien en dan zie je vanzelf dat de hoeveelheid toeneemt (het eiwit wordt stijf geklopt en de massa groeit). Dit duurt ongeveer 3 minuten. Vet ondertussen het cakeblik in met boter of cocosvet. Schep dan de bessen door het beslag en giet alles in de ingevette cakevorm.

Dan vlug de oven in, wekker op 25 minuten en klaar!

Oh ja, ook dit recept is weer uit het boek Powerfood van Rens Kroes, net als het recept van de gezonde koekjes dat ik onlangs publiceerde.

Geen tijd?!

En denk je nu: ‘mens ik zou wel willen maar hier heb ik écht geen tijd voor, zelfs geen 10 minuten!’ dan kan ik je misschien wel helpen. Want we willen allemaal vanalles maar het ontbreekt ons vaak aan de tijd, right? Tuurlijk kun je allerlei zaken van je lijstje schrappen en zorgen dat de boel blijft draaien, maar het is veel leuker om je leven wat meer naar je hand te zetten en tijd te hebben voor de dingen die voor jou écht belangrijk zijn! Lees dan vlug onze allerbeste tips :

Gratis meer tijd!

En vergeet zeker niet ons GRATIS E-BOOK: Simpel-Samen-Plannen te downloaden! Want écht waar, elke moeder heeft het recht of beter nog de plicht om goed voor zichzelf te zorgen. Pas als je goed voor jezelf zorgt en lekker in je vel zit, kun je voor anderen zorgen en de moeder, partner, vriendin zijn die je wil zijn. Dus…. check it out en klik HIER!