MAMA

Goed ontbijten is een must

 

Ik weet bijna zeker dat jouw dag ook start met het voorbereiden van het ontbijt en de lunchpakketten voor de kids. En zeer waarschijnlijk schiet jouw ontbijt er dan bij in; ’te druk’ of ‘geen ontbijt-type’. Je ontbijt is echter hartstikke belangrijk, het zet je hele spijsvertering en metabolisme aan het werk, nadat dat een hele nacht heeft stilgelegen.

Het beste is het om een half uur nadat je ontwaakt, een ontbijtje te nemen. Ikzelf ben dol op pap en havermout is voor mij perfect! Ik zet ’s avonds al een pannetje melk met havermoutvlokken klaar en als ik dan ’s ochtends de stapel boterhammen begin te smeren voor de lunchpakketjes, hoef ik alleen nog maar het gasfornuis aan te zetten en mijn ontbijtje staat in no-time te pruttelen. Zodra iedereen dan klaar is om aan tafel te komen, is mijn bakje havermout ook klaar. Het is lekker, gezond en snel klaar.

Ontbijt

Om een goede start van je dag te hebben, is een goed ontbijt essentieel! Kijk gewoon wat je lekker vindt, misschien wel een smoothie, yoghurt met muesli of een kop koffie met een cracker en maak er een gewoonte van, het zal je een gezonde start van de dag geven!

Lunch

 

De lunch hou ik meestal simpel. Gewoon 2 sneetjes brood met beleg. Wat ik wel lekker vind is wat rauwkost erbij. Het vult en houdt mijn darmen goed in werking. Mocht je in de luxe positie zijn dat je een echte lunchplek of kantine hebt, dan is een bakje soep meenemen natuurlijk helemaal goed.

Dinner

 

Het avondeten daar neem ik dan wel weer lekker de tijd voor, maar omdat ik goed voorbereid ben gaat ook de bereiding vrij snel. Zorg dat het iets is dat iedereen lust, en dat je het gepland c.q. voorbereid hebt dan heb je namelijk al twee tijdvreters uitgesloten. Ik weet niet of jij al eens hebt nagedacht over een week menuplanner, maar misschien zou je dat eens kunnen doen. Het scheelt je zo veel tijd, energie en GELD en het geeft je zoveel terug! Wat mij betreft een topper als we het hebben over timesavers! Als je er meer over wil weten, lees dan even mijn laatste blog hierover.

Hou de maaltijden simpel, gezond en afwisselend.

· Denk b.v. aan gegrild vlees, kip of vis met een salade of andere groente. Stukje stokbrood of couscous erbij; jammie!

· Of afhankelijk van het seizoen een snelle stamppot of maaltijdsalade. Niks mis mee!

· Wissel aardappelen, pasta, rijst, quinoa, couscous e.d. af. En probeer ook eens een keer een volkoren / zilvervlies variant.

· Plan maximaal 1 keer per week een snelle of afhaalmaaltijd. Doe dat als er gewoon geen tijd is om te koken omdat er huiswerk, trainingen, vergaderingen op het programma staan. Een vaste patatdag doet ook wonderen!

En dan de snacks….

De trek tussendoor zijn de momenten dat zowel jij als je kinderen de neiging hebben om naar iets grijpen dat nét wat minder gezond is. Allemaal geen ramp, maar het is wel zo handig als er gezonde en ook lekker alternatieven in huis zijn.

Ik heb zelf altijd een mand met rijstwafels, peperkoekjes, evergreen-koeken e.d. klaar staan. Zodat we maar hoeven te ‘graaien’; altijd goed! Ook flesjes water en blikjes met calorie-arme dranken staan altijd klaar. Ik ben geen voorstander van light dus neem ik Liptonice green tea e.d.

Kortom…. zorg goed voor jezelf en start vanaf nu je dag met een gezond ontbijtje. Met een beetje SKURREN lukt het jou ook! Mocht je nog wat tijdwinst in de ochtend kunnen gebruiken, download dan hier even het GRATIS eBook “Hoe overleef ik de ochtendspits” en dan weet ik zeker dat er tijd is voor jullie ontbijtje samen! Of klik voor meer informatie even op deze foto!