Algemeen Huiswerk plannen

Huiswerkplanner versus het boek Plannen met Pubers

De huiswerkplanner (blok) en het boek ‘Plannen met Pubers’ – wat is het verschil?

Kijk, het boek ‘Plannen met Pubers’ is onze planbijbel. Daarin leggen we ouders én kids, elk in hun eigen taal uit, waarom het zo belangrijk is om te plannen, waarom dat nu nog lastig is, maar vooral ook hoe je dat kunt aanpakken. Het is een praktisch doeboek met planners, checklists, oefentools, een handig stappenplan én nog veel meer.

De huiswerkplanner is een blok met maar liefst 50 vel huiswerkplanner; voor elke week een frisse planner die je kunt invullen. Zo kun je lekker vooruit plannen en het werk mooi verdelen over meerdere dagen. Mooi vormgegeven en handig in gebruik. Uiteraard met een gebruiksaanwijzing zodat je meteen met je puber aan de slag kunt.

Wat is het verschil tussen de agenda en de huiswerkplanner(blok)

Het verschil is het volgende: in je agenda noteer je WAT er op WELKE DAG af moet zijn, op de huiswerkplanner ga je de huiswerkopdrachten over de dagen verdelen (dus WANNEER). Een toets of opdracht kan dus meerdere keren op de planner staan, omdat je hier meer dagen aan wilt besteden. Al je huiswerk wordt zo over de dagen verdeeld, zodat je niet hoeft te stressen maar alles toch op tijd af is! Je agenda neem je bovendien mee naar school, je huiswerkplanner kun je fijn thuis laten liggen op jouw werkplek.

Is er op de huiswerkplanner ook ruimte om in het weekend huiswerk te plannen?

huiswerkplanner voor elke middelbare scholierJazeker! Juist het weekend is bij uitstek geschikt om extra huiswerk te maken, of grotere projecten aan te pakken of gewoon als uitwijkmogelijkheid voor het huiswerk dat niet niet past op drukke doordeweekse dagen. De basis van de planning is weliswaar: het huiswerk maken op de dag dat je het opkrijgt. De planning zal uitwijzen dat dat niet altijd lukt! Je hebt immers naast school ook andere activiteiten zoals sport, hobby, en evt. huishoudelijke taken, die tijd vragen. Op deze drukke dagen is er soms weinig tijd voor al het huiswerk. Dit kun je dus doorschuiven en/of verdelen over de week- en weekenddagen.

Is dit boek en deze planner ook geschikt voor kinderen met ADD, ADHD, ASS, PDD-NOS e.d.

Dit boek en deze planner zijn dé leidraad voor meer structuur in het leven van/met een puber. Zeker voor kinderen die erg veel behoefte hebben aan structuur, duidelijkheid, of snel last hebben van een chaotisch gevoel en dan verzanden in uitstelgedrag of niets doen zijn onze producten super! Ze zijn bovendien heel eenvoudig qua ontwerp en kleur zodat er niet te veel afleiding is en de planners zijn heel overzichtelijk ingedeeld. Ook kunnen de planners en andere checklijsten uit het boek ingekleurd worden voor verdere visualisering.

Is dit boek en deze planner ook geschikt voor huiswerkinstituten en scholen?

Absoluut! In bijna elk huiswerkinstituut wordt er gewerkt met een huiswerkplanning. Vaak is dat een los A4-tje dat wordt ingevuld evt. samen met de begeleider. Maar steeds meer huiswerkinsituten gaan werken met de SKUR-planner omdat ze onze aanpak onderschrijven en het product erg handig in gebruik vinden.

Bij scholen staan studievaardigheden hoog op het prioriteitenlijstje. Er wordt vaak in de brugklassen speciale lessen ingericht waar wordt ingegaan op planning en organisatie van huiswerk, hoe kun je vooruitplannen en zorgen dat je alle opdrachten op tijd af krijgt, zonder tijdsdruk! Scholen weten ook dat een goede planvaardigheid de sleutel is om de school succesvol af te ronden. Maar, en nu komt het, plannen is een vaardigheid die je puber alleen kan leren als hij er ook actief en consequent mee aan de slag gaat. En dat kan hij alleen met jouw hulp! Met het boek en de planner heb jij dus de perfecte tools in handen om jouw kind te helpen bij het maken van een goede huiswerkplanning en hem deze belangrijke vaardigheid aan te leren.

Ben jij zo’n docent, mentor of huiswerkbegeleider? Check dan ons speciale platform voor de onderwijsprofessional SKUR PRO  dan zie je meteen ook ons digitale lesmateriaal 🙂

Wat is de levertijd van het boek en de huiswerkplanner?

Onze producten zijn 99% van de tijd gewoon voorradig en zullen dan binnen 2 tot 3 werkdagen worden geleverd. In het geval dat wij ‘out of stock’ zijn voor een bepaald product, maken wij hier meteen melding van bij de bestelling.

Kunnen ook volwassen studenten deze planner gebruiken?

Dat kan zeer zeker. Zonder planning wordt het lastig om je doel te bereiken, of je nu puber bent of een volwassenen. Dus of je nu de brugklas doet of avondschool: huiswerk maken moet je organiseren. En zeker als je er nog een huishouden en/of baan naast hebt! Kortom iedereen die zijn huiswerk inzichtelijk en behapbaar wil maken en houden, kan met onze huiswerkplanner aan de slag.