Huiswerkplanner

Overzicht, duidelijkheid en structuur! Dat krijg je met deze huiswerkplanner. Onze methode is heel simpel, direct toepasbaar én de planning maak je altijd voor een heel trimester. Aan de hand van een voorbeeld lesrooster leggen wij stap-voor-stap uit hoe je de huiswerkplanning maakt voor het trimester.

In 5 eenvoudige stappen, aan de hand van een voorbeeld lesrooster, maakt je kind zijn of haar eigen ULTIEME HUISWERKPLANNING zodat er balans is tussen leer- & maakwerk én fun.

Meer info vind je meteen onder deze afbeelding.

huiswerkplanner

De Huiswerkplanner:

  • Direct van start met het handige stappenplan.
  • Maar liefst 52 plan-weken.
  • Compact formaat in stevige ringband.
  • QR-code voor meer templates en voorbeelden.
  • Praktische leer- en huiswerktips.
in winkelmandje

€19,95

Maak je huiswerk!

Als ouder loop je er vaak tegenaan dat je puber niet vooruit te branden is, als het op schoolwerk aankomt. Ze stellen het huiswerk uit, beginnen te laat met leren en verliezen het overzicht. Dat geeft ze het gevoel dat ze het niet kunnen en dat bevordert alleen maar weer uitstelgedrag. Hoe vaak roepen we dan niet:

“Maak je huiswerk!”
“Begin nou eens op tijd met leren!”
“WAT? een toets morgen?”
“Alweer een onvoldoende?”

Je wil als ouder maar wat graag uit deze negatieve, vicieuze cirkel komen. Een huiswerkplanner aanschaffen is dan een goede start. Want de tieners kunnen nog. niet plannen. Maar ze kunnen deze vaardigheid wel leren!

Huiswerkplanner

Door de Huiswerkplanner te gebruiken verdeel je je huiswerk over de week. Je houdt rekening met drukke en minder drukke dagen en met alle activiteiten die je hebt. Toetsen, werkstukken en extra opdrachten vermeld je ook op de planner. Maar ook je sportactiviteiten, je bezoek aan familie en vrienden en andere vrijetijdsbestedingen.

Op één plek plan je al jouw to-do’s waardoor je heel specifiek ziet welke dagen er ruimte is en welke dagen niet. En wil je een dag meer tijd voor jezelf om iets leuks te gaan doen? Dan zie je heel snel naar welke dag je je geplande huiswerk kunt verzetten. Dat is de kracht van de huiswerkplanner!

Waarom is plannen zo belangrijk?

De overstap van basisschool naar middelbare school is een hele grote stap. Elke tiener moet eraan wennen. De drukte, de hoeveelheid huiswerk, de nieuwe klasgenoten en vrienden. Er wordt best veel van de tieners verwacht en hoe meer bezigheden en verplichtingen er zijn, hoe belangrijker het is dat ze goed leren plannen, huiswerk verdelen en vooruit kijken. Maar, en nu komt het, dat kan een tiener nog niet.

  • Wist je dat 7 op de 10 jongeren, niet kan plannen?
  • Dat kinderen die goed leren plannen aanzienlijk beter scoren op school?
  • Een goed ontwikkelde vaardigheid als plannen minstens zo belangrijk is als het IQ?

Dat ze nog niet kunnen plannen, dat is ook niet zo vreemd; hun brein is hier nog niet helemaal klaar voor. Maar juist nu kunnen ze deze vaardigheid wel heel goed leren.

Het is meer dan de moeite waard!

Jong geleerd is oud gedaan! Doordat ze het huiswerk plannen en dus resultaten boeken (huiswerk af, met goed gevoel naar een toets gaan, want er is op tijd geleerd), komen ze niet meer zo snel voor verrassingen te staan. Ze zullen het verschil gaan ervaren tussen iets dat leuk is en iets wat een dieper gevoel van tevredenheid geeft. Voor dat laatste moet je moeite doen en doorzetten. Maar het is meer dan de moeite waard, want zo kun je na voltooiing trots zijn op jezelf. Als dat geen mooie les is die je je kind kunt meegeven……..

Wil jij jouw tiener helpen en hen de belangrijke vaardigheid PLANNEN leren? Bestel dan nu de huiswerkplanner in onze shop.

plannen met huiswerkplanner skur

Dit is Saar

Saar zit op de brugklas en testte onze planners. Ze was zo enthousiast dat ze ons liet weten dat ze ons mailde en zei: “Mijn punten gingen weer omhoog en ik kreeg een stuk meer zelfvertrouwen, door het gebruiken van de planners.”

BEKIJK DE HUISWERKPLANNER

Wij geloven niet in een PLAN-Agenda

Een plan-agenda wekt de indruk dat plannen gelijk staat aan een taak noteren op een dag en tijdstip, maar dat is niet het geval. Plannen is een vaardigheid die je eerst goed onder de knie moet krijgen en dan pas kun je een echte planning maken, een planning bijsturen en optimaal je tijd benutten.

Wij zijn er van overtuigd dat een aparte huiswerkplanner en een aparte agenda het allerbeste werken. Daarmee focus je heel gericht op ‘wat’ maak ik als huiswerk en ‘wanneer’ maak ik huiswerk.

Plannen is meer dan alleen maar opschrijven wat je wanneer wil doen. Juist erover nadenken, bewuste keuzes te maken en prioriteiten te stellen zorgen ervoor dat je een planning maakt die haalbaar is. En een haalbare planning zorgt voor succes en motivatie!

naar de shop met alle planners

 

Product-informatie:

✓ 52 Vel (voldoende voor een heel schooljaar)
✓ Dubbelzijdig bedrukt op stevig FSC-papier
✓ Maandag tot en met zondag in één oogopslag
✓ Met uitgebreide uitleg en handig stappenplan
✓ Ruimte voor het noteren van lesroosters per trimester
✓ Ideal voor het maken van je eigen basisplanning
✓ Handzaam formaat met ringband (240mmx170mm)
✓ ISBN-NR: 978-90-824136-3-2