MAMA

Interview je kind en ontdek zijn herinneringen (mét vragenlijst)

De jaren vliegen voorbij met opgroeiende kids. Je maakt samen zo veel leuke dingen mee. Deze herinneringen wil je onthouden en vastleggen. Meestal doe je dat met foto’s en video’s. Wij ontdekten een andere leuke manier om de herinneringen vast te houden.

FOTOBOEKEN VOL

Want tja…als ik naar mezelf kijk…ik heb van de oudste fotoboeken vol geplakt. Alles legde ik vast. Van de tweede heb ik onlangs pas (na 8 jaar) de afgedrukte peuter- en kleuterfoto’s ingeplakt. Daarna kwam gelukkig het digitale tijdperk en heb ik in ieder geval alle foto’s, in mapjes geordend op jaartal-maand-activiteit, op de pc staan met een back-up op de harde schijf. Echter het maken van digitale fotoboeken en deze laten afdrukken is een werkje wat ik nog niet van alle jaren heb gedaan.

Dit zijn nu eenmaal tijdrovende klussen waar je écht voor moet gaan zitten. En gaandeweg de jaren krijgen andere zaken prioriteit. Maar het staat nog altijd op mijn to-do om van elk jaar een familie-album te maken. Toen de kids kleiner waren maakten we ook meer video’s. Op de één of andere manier doe je dat minder als ze ouder worden (ik althans). En daar baal ik best wel van.  Want ze vinden het wel leuk om deze terug te zien, ook als ze ouder worden. Maar het komt er gewoon niet van.

EEN LEUK ALTERNATIEF

Ik heb daarom een goed alternatief gevonden. Gewoon om geen zaken te missen, zaken die nu belangrijk zijn voor je kids, die in hun gedachten spelen, maar die je niet zo snel vastlegt. Ik neem vanaf nu jaarlijks een interview met ze af. Het is een vragenlijst met vragen die ik jaarlijks stel. Zo zie je hun groei (heb ik meteen ook een ander item om toe te voegen aan mijn familie-album dat er ooit komt 🙂 ).

Maar het werkt écht heel leuk. Het is dubbelop. Je hebt namelijk weer ff quality-time met je kind, je praat over zaken, je reageert op hun antwoorden én je hebt een herinnering voor later gemaakt.

JOUW GRATIS TEMPLATE

Wil je ook een interview doen met je kind? Klik op de afbeelding hieronder en download ‘m direct.