Recepten voor tieners

Kip in de oven

Kip in de oven

Oh, af en toe ben ik toch zo’n oen hè. Ik heb jullie al vaker verteld dat ik ‘fladderig’ ben van aard en dat ik mezelf soms echt moet pushen om dingen te doen én af te maken. Een van mijn projecten een poos geleden was een nieuwe keuken. Onze keuken was echt van voor de oorlog en hij moest gewoon vernieuwd worden. Veel vrouwen vinden dit fantastisch en gaan maanden op jacht naar de ultieme keuken, maar voor mij is dit horror!

Niet dat ik niet weet wat ik mooi vind, oh jazeker wel, maar dat kiezen, en overal over nadenken pfff ik kan dat gewoon niet goed en alles begint me al door elkaar te lopen bij de derde beslissing die ik neem. Ik kan me zo moeilijk het grote geheel voorstellen. Erg lastig als je zo iets groots als een verbouwing aan moet pakken, maar goed, het is gelukt! De keuken staat en we zijn er erg blij mee.

Oh zit dat zo?!

Een van de dingen die ik perse in mijn keuken wilde was een groot gasfornuis mét een grote oven, want ik kook en bak graag. Er prijkt dat ook een prachtige Boretti in mijn keuken en vanaf dag 1 kook ik er heerlijk op. Erg tevreden met die aanschaf. Ook het bakken gaat goed; cake, koekjes, ovenschotels het werkt allemaal perfect!

Als ik mijn oven gebruikte dan zag ik altijd tal van knopjes en functies en wist ook wel dat er nog een aantal opties op zaten maar ik had me er nog nooit écht in verdiept; het kwam er gewoon niet van.

Per toeval was laatst mijn kleine neefje bij ons op bezoek en die is dol op knopjes. In no-time piepte en knipperde er dan ook vanalles op mijn Boretti en hij stond ernaast en speelde de onschuld zelve (ach, de schat). Ok dacht ik, dan maar het instructieboekje erbij en toen ik daar zo aan het bladeren was zag ik ineens de functie: uitgesteld programma.

Da’s handig!

Dat is misschien toch interessant dacht ik zo en wat blijkt nu: er zit een gigantisch handige functie op mijn Borettietje! Ik kan nl. een ovenschotel in de oven klaarzetten, en de oven pas 4 uur later aan laten gaan! Dus, ik ga op bezoek en als ik thuiskom, geurt mijn huis naar boeuf bourguignon! Of ik ga werken en als ik thuis kom is het eten klaar! Mah zeg, als dat geen time-hack is dan weet ik het niet.

En ik had ‘m al die tijd ter beschikking maar had er gene weet van. Echt ik kan mezelf op zo’n moment wel iets doen; dat ik nu gewoon nooit de tijd nam om zo’n hele gebruiksaanwijzing eens op mijn gemak door te nemen. Foei!

Maar goed, ik ben er mee aan de slag gegaan en inmiddels al een aantal malen verrast thuisgekomen na een drukke dag en zo kunnen aanschuiven aan een verrukkelijk, vers gemaakt ovengerecht! Een van mijn favorietjes is écht heel eenvoudig en binnen 10 minuten te prepareren. Ik deel ‘m graag met je:

Kip in de oven – Ingrediënten voor 4 personen :

  • 4 x kippebout, of filet, wat jij wil 500 gram roseval aardappel in de schil
  • Knoflook
  • Ui
  • Olijven
  • Tomaat en/of venkel, courgette
  • Grof zeezout
  • Kruiden, liefst verse rozemarijn, tijm, oregano.
  • Olijfolie.

Kip in de oven bereiden:

Doe deze ingrediënten (de groente in grote stukken gesneden) in een ovenbraadslee en giet er royaal olijfolie overheen. De knoflook hoef je niet te schillen maar de teentjes gewoon even pletten en dan erbij gooien. Daarna royaal zeezout, peper en de kruiden eroverheen en in de oven ermee.

Ik heb de schaal 1 uur en 10 minuten op 180 graden laten bakken in de oven en het resultaat is een verrukkelijke alles-in-één!

Nu hoop ik natuurlijk dat jij ook zo’n super functie op je oven hebt, en dit gerecht ook bij jouw snelle favorieten kunt zetten. Mocht dat nu niet zo zijn dan is het natuurlijk een goed alternatief als je voor vertrek de schotel klaarmaakt en dan je kinderen vraagt om het gerecht uit de koelkast in de oven te zetten en dan de oven aan te zetten.

Leg ze een keer uit hoe de oven werkt, en neem de stappen nog een keer met ze door voordat je vertrekt; moet kunnen!

Meer snelle gerechtjes?

Check dan onze kennisbank waar we naast al die handige blogs over huiswerk plannen, maken en begeleiden, ook 2 andere handige categorieën hebben nl: Blogs voor mama en Snelle en lekkere receptjes

Check it out 🙂