MAMA

Mindmovie

Een mindmovie

Een jaar of drie geleden maakte ik voor het eerst kennis met het fenomeen ‘mindmovie’. Het klonk erg als ‘de-ver-van-mijn-bed-show’ en ook wel wat zweverig….. Maar goed, ik dacht niet geschoten is altijd mis en het idee om zo’n mindmovie te maken bleef altijd in mijn gedachten. Uiteindelijk besloot ik om er zelf een te maken en ik ben er sindsdien een grote fan van en beveel het iedereen van harte aan. Het is werkelijk heel eenvoudig te maken en het levert je heel wat op………

Het principe van de mindmovie is eigenlijk simpel

Een heleboel van de dingen die je in je dagelijkse leven doet, is aangeleerd; je hebt het jezelf aangeleerd, het is je door je ouders ingeprent of je hebt onder invloed van je verdere omgeving een gewoonte of routine gevormd.

Veel van die gewoontes zijn heel handig, en wil je ook vooral houden, maar er zijn van die dingen, tja, die wil je gewoon liever kwijt. Of het nu gaat om ergerlijke gewoontes als een stopwoord dat je voortdurend gebruikt, of bepaalde gedachtenpatronen die je steeds weer van je doel afhouden, of valkuilen waar je steeds weer in trapt; het liefst was je ze kwijt.

Ergelijke gewoontes – zo kom je eraf!

Mindmovie is een effectieve manier om met name van die ergerlijke gedachtes en gewoontes af te komen. Je gaat jezelf elke keer als je het filmpje bekijkt opnieuw inspireren met alles wat je graag zou willen doen, zijn en bereiken. Van sportief tot geduldig, van rijk tot succesvol, een goede moeder een goede partner het maakt niet uit. Jouw mindmovie bestaat uit beelden die je plukt uit jouw ideale leven, jouw ideale beeld van wie en wat jij zou willen zijn. Het zijn beelden die elkaar opvolgen en het totale filmpje duurt ongeveer 1 à 2 minuten.

Je kunt er zelfs je favoriete song onder zetten, of aanvullen met mooie quotes of doelen die je wil bereiken! Een opsomming van positieve affirmaties aangevuld met krachtige beelden zorgt ervoor dat je onderbewustzijn jou gaat stimuleren om te bereiken, wat je wil bereiken. Oké, tikje zweverig zei ik al, maar het werkt! en dat is wat telt.

Ik heb mijn mindmovie gemaakt met Windows Movie Maker

Als je dat intypt in de zoekbalk bij START op je computer dan kun je hem zo vinden. Het is een vrij eenvoudig programma en er zijn op youtube veel instructiefilmpjes te zien die je stap voor stap wegwijs maakt in het maken van een mindmovie in moviemaker. Als je je filmpje klaar hebt dan kun je ‘m meteen uploaden naar youtube zodat je ‘m altijd bij de hand hebt, ook als je niet achter je eigen laptop op computer zit. Als je even klikt op MINDMOVIE dan zie je een goed voorbeeld van hoe zo’n filmpje eruit zou kunnen zien.

Het dagelijks bekijken van een mindmovie heeft mij geholpen om te blijven focussen op mijn uitdagingen, mijn kwaliteiten en mijn ‘blessings’, het houdt me scherp en zorgt ervoor dat ik ondanks alle dagelijkse beslommeringen mijn doel niet uit het oog verlies. Ik heb er dus heel veel van geleerd, en dan kun jij ook!

Kleine moeite groot plezier

Ga meteen aan de slag, zoek wat mooie, sterke foto’s in je foto-album of op internet, kijk naar mooie quotes, uitspraken die bij jou passen en die jou inspireren en maak jouw unieke mindmovie en voel het verschil. Het is slechts 2 minuutjes per dag en toch zo’n groot effect, da’s toch ‘kleine moeite, groot plezier’.

En trouwens, zo’n mindmovie is ook een heel goede manier voor je puber om gemotiveerd te raken en te blijven. Gemotiveerd om hun doel te bereiken, gemotiveerd om te leren, gemotiveerd om huiswerk te plannen. Echt waar zo’n filmpje vinden ze A. leuk om te maken en B. het gaat hen helpen.

In ons ebook “Zo motiveer je je puber” leggen we precies uit hoe je puber stap voor stap aan de slag kan gaan om hun doel te bereiken. Een mindmovie maken is een van de mogelijkheden om geïnspireerd/gemotiveerd te blijven. Het ebook “Zo motiveer je je puber” krijg je helemaal voor niks als BONUS bij onze SKUR BRUGKLAS Editie.

speciale editie voor brugklassers

Een ebook vol handige planners, checklists, oefenbladen en huiswerkhulpjes die jou puber bij dit brugklasjaar gaan helpen. Want zo’n eerste jaar op de middelbare school dan wordt er best wat van je kind gevraagd. Ze moeten op tijd komen, elke dag hun huiswerk maken, leren voor toetsen en ze krijgen te maken met een aantal nieuwe vakken en docenten.

Superleuk maar het is ook allemaal nieuw. En om er nou voor te zorgen dat dat allemaal smooth verloopt, hebben wij een set van onze meest populaire huiswerktools voor je samengesteld.

Ze gaan je helpen om houvast en structuur aan te brengen in dat schoolwerk. Want wat hebben ze allemaal nodig zo’n eerste jaar, en hoe maak je nou zo’n boekverslag? En oh ja, die vervoegingen van de werkwoorden erin stampen! Allemaal een makkie met deze speciale BRUGKLAS Editie!