Algemeen Brugklas Middelbare school

Heb jij dat nou ook in deze corona-crisis?

We waren tijdens onze lunchpauze even een ommetje aan het maken (ja we moeten aan onze 10.000 stappen komen  ). Als vanzelf kwam ook de corona-crisis weer ter sprake. We realiseerden ons dat ondanks dat we de negatieve gevolgen van de pandemie van dichtbij meemaken, dat er ook veel goeds te bespeuren is.

Elk nadeel heb z’n voordeel – ook in de corona-crisis

Dat begon met het heldere water in Venetië, en kwam via de klare lucht rondom de Himalaya terug bij het klimaatakkoord. Wat een weldaad voor de natuur dat onze wereld eventjes een tandje langzamer functioneert en gezonder is. We filosofeerden nog even verder over wat het ons als mens oplevert en het ene na het andere voordeel schoot ons te binnen.

Toen we aan het eind van ons ommetje kwamen vroegen we ons af: “Heb jij dat nou ook?”

Heb jij dat nou ook?

 • Dat je meer van de natuur geniet
 • Dat je je meer verbonden voelt met je medemens
 • Dat je meer geld uitgeeft aan het welbevinden van je gezin
 • Dat je meer rust ervaart omdat er minder moet
 • Dat we minder op het individu gericht zijn maar meer op de mensen om je heen
 • We voelen ons empathischer
 • We zijn meer bezig met ons huis, gezin en gezelligheid.
 • Waar vroeger meer aandacht was voor uiterlijk vertoon, geef ik het geld nu liever uit aan goed en lekker eten, mooie kaarsen, een fijne plaid of een goed boek.
 • Verwen ik mijn partner en vrienden af en toe met iets kleins; een online mini-concert, een virtuele tour door Toronto of boek ik een avondje thuis bioscoop.
 • Kijk ik mee met een presentatie die mijn zoon moet maken voor school.
 • Sta ik meer stil bij de wensen van mijn kinderen en partner
 • Praten we vaker over wat we belangrijk vinden in het leven.
 • Zorgen we meer voor elkaar.

Bewust en met meer aandacht

Eigenlijk zijn we bewuster en met meer aandacht voor en met elkaar gaan leven. En dat voelt goed! We merken het ook aan de reacties die we ontvangen van ouders. Ze zien nu meer van hun kind en van het huiswerk maken. Ze zien de struggles die er vaak mee gemoeid zijn. De onduidelijkheid van b.v. meerdere plekken waar het huiswerk staat. Het gebrek aan overzicht dat ze hebben. Ouders realiseren zich nu dat huiswerk maken en leren niet zo vanzelfsprekend en vlekkeloos gaat als ze dachten.

Ook van scholen krijgen we enorm veel berichten hierover. Ze zien dat het ontbreken van vaardigheden als plannen en organiseren momenteel het grootste struikelblok is. Leerlingen voelen zich niet in staat om te doen wat er van hen gevraagd wordt. Hun wereld is één grote warboel omdat ze geen overzicht kunnen creëren in het online en offline onderwijs. Ze haken af en staan absoluut niet in de leerstand.

How can we help?

We zijn enorm blij dat we hierbij kunnen helpen. Niet alleen met ons lesmateriaal waarmee elke mentor zijn leerlingen écht kan leren plannen. Maar ook met onze planproducten, waarmee kinderen leren overzicht creëren, keuzes maken, prioriteiten stellen en uiteindelijk een planning maken die bij hen past. Neem nou bijvoorbeeld de SKUR Schoolagenda. Superoverzichtelijk! Eindelijk 1 plek waar je al het huiswerk kunt noteren en waar je in één oogopslag ziet, voor welk vak en welke dag je huiswerk hebt. Ideaal om ook het huiswerk van Magister of Somtoday op over te nemen, zodat je alles op een rijtje.

Onze kids verdienen het gewoon dat we ze een beetje helpen hiermee. Zodat ze zich competent voelen om de klus te klaren die er van hen gevraagd wordt. Maar ook omdat we ze zo leren om bewust en met aandacht te leven.