OVER ONS

 

Wij zijn Angelique & Petra,

bedenkers van SKUR; één chaoot, één geboren organisatietalent, beide moeder van sportieve kids en ervaringsdeskundigen op het gebied van de pubertijd – en alle struggles en chaos die daarbij komen kijken. Samen zijn wij op de missie wat rust, regelmaat en ontspanning in deze turbulente (puber)tijd aan te brengen – zowel voor de puber als de rest van het gezin.

 

 

Over ons – Petra & Angelique

‘Samengebracht door onze puberzonen, samengebleven door dezelfde visie en droom.’

Tijdens het toejuichen van onze zonen tijdens een hockeytraining liepen we elkaar tegen het lijf. Er was meteen een klik. Een geboren chaoot en een organisatiewonder; beide moeder van sportieve puberzonen. Uitersten, maar tevens gelijkgestemd en beide ervaringsdeskundigen op het gebied van de pubertijd. Ieder onze aanpak, beide dezelfde visie en droom: ruimte, rust en lucht creëren binnen het hectische bestaan van zowel puber als ouder.

Wij geloven dat je in dit hectische leven altijd een plan nodig hebt. Of je nu gaat voor een ambitieuze droom of een relaxt en rustig gezinsleven (misschien wel de grootste ambitie); een planning geeft structuur en zorgt dat je jouw doel bereikt. Een planning gaat om bewust handelen en keuzes maken; waar zeg je ja of nee tegen. Jouw eerdere keuzes bepalen de uiteindelijke output. Met het maken van een planning –keuzes maken – kies jij ervoor of je jouw doel wel of niet bereikt.

Vanuit deze gedeelde visie zijn we begonnen met sparren, ervaringen, inzichten en dromen delen; het idee voor SKUR ontstond. Er werd een planning gemaakt en beetje bij beetje begon ons bedrijf vorm te krijgen. In 2013 werd SKUR een feit en werd het boek ‘Plannen met Pubers’ uitgebracht. In de jaren die volgden werd de webshop gevuld met meerdere planners en positieve Puber Peppers. SKUR werd een kennisplatform waar menig moeder haar hart – en planning – kon ophalen.

 

Petra over Angelique

Angelique is snel, gedreven, creatief en een doorzetter, een ambitieuze onderneemster en moeder van twee puberzonen. Angelique gaat haar hele leven al met volle vaart vooruit; ze doet dingen graag goed en efficiënt. Dit zorgde er dan ook voor dat ze haar studie Business Administration (MBA) in 4 jaar – i.p.v. 5 jaar – afrondde; ze wilde zo snel mogelijk aan de slag. Angelique heeft een diepgeworteld verlangen zelfstandig te zijn, op eigen benen te staan, zaken in de hand te hebben en te houden.

Maar, toen haar oudste puber de middelbare school binnenstapte; was ook Angelique het spoor even bijster. De toetsen, presentaties, huiswerk, hockeytrainingen, wedstrijden en andere verplichtingen vlogen het gezin om de oren; voor zowel kind als ouders – met een drukke baan – niet niks. Angelique bracht de orde snel weer terug, door de koelkast vol te hangen met schema’s en plannen. Van huiswerkplannen, maaltijdplanners, huishoudelijke klussen tot aan hockeytrainingsschema’s; iedereen binnen het gezin wist waar hij of zij aan toe was. Er ontstond rust, ruimte en tijd voor elkaar; weg was die chaos. De droom om andere gezinnen deze rust te bieden werd bij Angelique aangewakkerd.  

 

Petra en Angelique

Angelique over Petra
Petra is een geboren chaoot (haar eigen woorden), maar ondertussen enorm goed gestructureerd; al geniet ze soms stiekem ook van dingen lekker laten gaan. Petra is moeder van een puberzoon, ze heeft een toerisme diploma op zak en is uit een impuls in de wonderlijke wereld van online marketing beland. Als chaoot liet Petra zich vroeger vooral lekker leiden door haar gevoel. Voor haar was dit geen probleem; voor haar ouders wellicht wel – realiseert ze zich nu. Met de leeftijd werd het verlangen naar ‘meer’ aangewakkerd: doelen bereiken. Die impulsen en haar gevoel hielpen daar niet altijd bij. Petra begon de kracht van structuur te ontdekken en bracht dit succesvol aan binnen haar leven.

Als moeder merkte ze dat haar kind ontzettend gebaat was bij rust en structuur, wat een extra motivatie was om goed te blijven plannen en bewust keuzes te maken – zonder zich volledig vast te leggen aan een strak schema. Petra gaat voor een goede balans. Na jaren als leidinggevende werkzaam te zijn geweest bij een kinderdagverblijf –  waar het vrijeschool principe centraal stond, iets waar Petra zich helemaal in kon vinden – besloot ze, toch te stoppen. Ze volgde een opleiding internetmarketing, wat haar ogen opende op het gebied van de online mogelijkheden. Dit in combinatie met haar eigen leerschool en de ervaringen binnen de pedagogische wereld, riep een nieuw verlangen op: een nieuw doel, een doel zoals SKUR.

 

SKUR maakt plannen ‘cool’!

Samengebracht door onze puberzonen, samengebleven door dezelfde visie en droom. Samen bedachten wij SKUR(REN) – SIMPEL, SAMEN, PLANNEN. Met ons platform SKUR willen wij pubers en ouders helpen het beste uit zichzelf, school, werk en hun vrije tijd te halen.

‘Plannen’ wordt doorgaans eerder toegezucht dan toegejuicht,  zeker door die pubers. Het klinkt suffig, saai en een beetje streng. Van die planning wordt doorgaans niemand  echt  enthousiast. Gek, als je nagaat dat die ‘suffe planning’ het leven een stuk leuker, vrijer en spannender maakt. SKUR maakt plannen cool!

Een planning is van groot belang, binnen alle aspecten van ons leven, zowel op werk, school als onze vrije tijd. Zeker voor pubers, die nét de middelbare school binnenstappen en daarmee een heleboel (huiswerk) op hun bordje krijgen, is plannen een absolute must. Plannen is een vaardigheid waarvan  pubers – nu en de toekomst – de vruchten zullen plukken, tenminste: als ze leren hoe het moet.

Praktische tools

SKUR helpt jou je puber te leren plannen als een pro. Een planning is net een schatkaart, SKUR helpt jullie deze schatkaart zo efficiënt, leuk, ontspannen en avontuurlijk mogelijk te maken. Met een goede planning geeft de weg naar het  ‘vinden’ van een schat ( een doel of resultaat) net zoveel voldoening als de vondst; optimaal leren, presteren en een leven vol gezelligheid, gezinsuitjes en ontspanning.

Wij bieden  diverse tools om plannen leuker én makkelijker te maken. Met praktische planproducten wordt plannen een leuke activiteit om naar uit te kijken, Positieve Puber Peppers houden de sfeer goed en werken motiverend. De survivalgids voor de middelbare school  helpt jullie je een weg te banen door dit grote avontuur. Onze blogs leren en inspireren je een rustig en lustig leven te leiden.

 

‘Een strakke planning voor een luchtig leven, vol met gezinsuitjes, ‘chillen’ en leuke activiteiten’

 

Angelique & Petra, een Match Made in Heaven – of eigenlijk op de ijsbaan.

Met ieder onze eigen persoonlijkheid, kracht en ervaringen, wisten we SKUR rap van de grond te krijgen. We kijken nu terug op vijf succesvolle jaren en kijken uit naar al die jaren die ons nog te wachten staan; we hopen onze missie te kunnen blijven vervullen en menig gezin die welverdiende rust en ruimte te bieden.

 

Wil je meer over ons weten of met ons samenwerken? We komen graag met je in contact!