Overzicht houden én bewust kiezen als moeder – zo doe je dat!

mamaplanner

Optimaal plannen en overzicht houden als moeder doe je met de XL MAMA PLANNER

Toen wij vorige maand op de ShowUp beurs waren, konden we aan iedereen die het maar horen wilde ons verhaal vertellen. Ons verhaal achter elk van onze producten. Wat was dat heerlijk om te doen zeg. Bij elk product konden we eigenlijk wel haarfijn uitleggen waarom we dit product maakten, wat we er zo handig aan vinden en in welke behoefte het voorziet. Ja, praten gaat dan toch nét wat makkelijker dan schrijven ?

Toen de beurs net een uurtje open was, stapte er een mama op ons af en zei, al wijzend op de XL Mamaplanner: “Die wil ik hebben, want dat ben ik!” We moesten zo lachen want ze las hardop aan man en zoon voor, wat er op de achterkant van de mamaplanner staat:

 

‘XL Planner voor lieve, mooie, knappe, drukke, stoere mama’s met grootse plannen!’

Het klonk zo trots uit haar mond! We kwamen aan de praat, wij vertelden over het waarom, zij vertelde waar ze mee bezig was en waarom ze deze mama planner MOEST hebben. Wat een leuke ontmoeting met deze Belgische dame. We hopen van harte dat onze planner het overzicht biedt waar ze naar op zoek was (denk ‘t wel ? )

 

Houd overzicht en creëer rust – moeders plannen met de XL mamaplanner

En dat denk ik omdat ik ‘m nu voor het 2e jaar in gebruik. Deze mamaplanner zijn we gaan ontwikkelen vanuit de vraag: hoe hou ik, als lieve, drukke mama nu overzicht over mijn gezin, ons budget, onze tijd én zorg ik er tegelijkertijd ook voor dat mijn eigen wensen niet ondersneeuwen.

Bij mij zat het zo: Ik had dan wel onze familieplanner, en die werkt prima, maar ik kreeg niet echt een goed beeld of we in balans waren; het overzicht ontbrak. En dan bedoel ik, hoeveel tijd spenderen we samen versus hoeveel tijd ieder voor zich. Hoeveel geld geven we gewoon uit, zo zonder erover na te denken en wanneer sparen we nu gericht voor iets. En wat is dat iets dan? Willen we die mooie tuinstoelen nu liever dan dat weekendje weg, of andersom? Ik zocht iets dat zou helpen om een soort bewustwording te creëren van hoe we onze tijd, energie, geld spenderen. En dat op de langere termijn. Ik wilde als moeder overzicht houden en rust creëren, voor mezelf en de rest van het gezin.

 

Lange termijn plannen en rust creëren als moeder

Je komt regelmatig voor beslissingen te staan, die kleine of grotere gevolgen hebben voor de toekomst. Ik noem een voorbeeld. Je bent met vrienden aan de wandel, en ineens ontstaat het idee om een weekend naar zee te gaan met z’n allen. Superleuk, iedereen enthousiast en het plan is geboren. Dat soort uitjes zijn heerlijk en ook het spontane karakter spreekt mij altijd zeer aan, dus voordat ik er erg in heb, zeg ik ja. Maar waar zeg ik dan nee tegen? B.v. tegen het feit dat ik eigenlijk behoefte aan rust, of een weekendje met z’n tweetjes. Allemaal geen ramp, maar het heeft wel invloed. Goed plannen en bewust keuzes maken is essentieel om rust te kunnen creëren.

Of iets anders: stel je wil dolgraag een cursus fotografie gaan doen. Je loopt al langer met dat idee, het lijkt je hartstikke leuk en ineens zie je een mooie aanbieding, perfecte cursus. Dat is ‘m, dat ga je doen! Maar kun je eigenlijk wel elke zaterdagochtend? Is dat niet ook de ochtend dat je dochter hockeywedstrijd heeft en je altijd meegaat? Met een goede planning houd je overzicht. Het resultaat? Meer rust voor jou als mama EN voor het hele gezin.

 

Met de XL MAMA PLANNER kies je bewust en houd je overzicht

Het een is niet beter dan het ander. Het gaat er mij alleen om, dat ik bewust kies! Ik vind alles leuk, ben voor alles te porren, maar prioriteiten stellen vind ik lastig. En dat zorgt er voor dat ik dingen voor me uit blijf schuiven of ze uiteindelijk niet doe! Waar ik dan uiteindelijk weer spijt van krijg, want als ik eerlijk ben, had ik die dingen misschien veel liever gedaan dan die impuls-aankoop of dat spontane uitje.

Kortom, de maandoverzichten in deze Mamaplanner geven me de mogelijkheid om BEWUSTE keuzes te maken en dus met een gerust hart dingen te doen, of te laten. Het geeft me rust en overzicht en dat leeft zo lekker!

Wil je ook bewuster kiezen, meer overzicht houden en rust creëren? De SKUR XL MAMA PLANNER is verkrijgbaar in onze shop.

Dus lieve, mooie, knappe, drukke, stoere mama, waar wacht je nog op!?

 

SKUR XLmamaplanner

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YEAH!

Wij hebben vakantie van 16 juli t/m 5 augustus a.s.
Orders zullen in de week van 6 augustus weer verwerkt en verzonden worden.

We wensen jullie een heerlijke zomertijd toe!

Lieve groetjes, Angelique & Petra