Plannen en verdelen van het huiswerk is dé sleutel tot succes

Als docent weet je dat plannen een van de belangrijkste executieve vaardigheden is. Plannen helpt je om je doel te bereiken en is onmisbaar om alles in goede banen te leiden. En als je goed kunt plannen dan heb je daar je hele leven voordeel van.

Plannen is ook de oplossing als we het hebben over huiswerkstress. Maar de leerling is zich hier vaak nog niet bewust van, of vraagt zich af ‘hoe dan?’. Het puberbrein kan nog niet plannen en organiseren. Deze vaardigheid moet een tiener echt nog ontwikkelen.

Hoe zou het zijn als jij met jouw (mentor-) leerlingen aan de slag kunt gaan met een planmethode die er voor zorgt dat kinderen écht leren plannen, ze minder huiswerkstress ervaren en betere schoolresultaten scoren.? Een aanpak waarmee ze bovendien gemotiveerd raken en in de actie-stand komen. Een planmethode die werkt!

leren plannen in de klas

Starten met SKUR in jouw klas?

Je herkent dit als docent vast wel: Leerlingen die hun huiswerk niet af hebben, vergeten te leren, uitstellen tot het te laat is. Ze krijgen de organisatie rondom school en huiswerk gewoonweg niet voor elkaar. Je ziet ze worstelen, weet dat ze beter kunnen, maar het komt er gewoonweg niet uit.

Hun puberleven bol staat van de verleidingen en kent oneindig veel mogelijkheden. Hou je dan maar eens aan alle afspraken en ga dan maar eens gemotiveerd aan de slag.

Als ze nu gewoon hun huiswerk zouden plannen, inzicht hadden in hun tijd en van werken met een planning een routine konden maken…..

 

leren plannen met skur pro

Ontdek SKUR PRO

Met de planners en het lesmateriaal van SKUR PRO kun jij in jouw klas, op jouw school de leerlingen deze belangrijke vaardigheden plannen leren. Speciaal voor professionals als jij, zijn we SKUR PRO gestart. Wij bieden daar onze planners aan, digitaal lesmateriaal en scholing aan. Hieronder lees je in het kort de mogelijkheden. Wil je meer weten, ga dan naar www.skurpro.nl en ontdek:

 • dat je met onze planmethode maar liefst 5 executieve vaardigheden traint
 • dat onze planners zorgen voor gemotiveerde leerlingen!
 • dat er een compleet platform is waar je alles vindt voor om jouw leerlingen te leren plannen!

DE PLANNERS

Onze planners en schoolagenda zijn ontwikkeld door ‘out of the box’ te denken en in de huid te kruipen van de scholier. Ze sluiten haarfijn aan bij het doel van planners en dat is: tijd & werklast inzichtelijk maken en het huiswerk verdelen op een haalbare manier. Het handige stappenplan zorgt ervoor dat leerlingen écht leren plannen. Bovendien is de look en feel van de producten ook nog eens supertof, waardoor ze voor elke tiener echt nice-to-have zijn.

STAFFELPRIJZEN

HET LESMATERIAAL

Hoe handig is dit! Kant-en-klare lespakketten met lesbrieven, bijbehorende presentaties, formats en uitleg. Alles om in jouw (mentor-) klas aan de slag te gaan met de executieve vaardigheid plannen! En als om die intrinsieke motivatie nog meer aan te zwengelen, hebben we ook nog eens ‘de motivatie moter’; een pakket met lessen in dromen en doen.

X

NAAR HET LESMATERIAAL

SCHOLING & WORKSHOPS

Of je nou de plan-expert op jouw school wil worden, of met een aantal collega’s geschoold worden in de executieve vaardigheid plannen, het kan allemaal! Wij bieden diverse mogelijkheden, van online workshop tot inhouse-training aan. En overleggen graag met jou wat het beste past.

MAIL ONS JE VRAAG

SPECIAAL VOOR JOU

Als je met plannen en het motiveren van je leerlingen aan de slag gaat, dan mag iedereen dat weten, toch?! Daarom hebben wij speciaal voor jou ook gepersonaliseerde flyers t.b.v. de open dag je school, en powerpoint presentatie over t.b.v. ouderavonden.

VRAAG NAAR DE MOGELIJKHEDEN

Gemotiveerde leerlingen! Maar hoe dan?

Als docent wil je het liefst dat je leerlingen happy zijn en goed door de middelbare school rollen. Je wil je kennis overdragen en bijdragen aan de opvoeding van de kinderen die aan jouw zorg zijn toevertrouwd. En dan helpt het enorm als die kinderen gemotiveerd zijn, zelf de regie pakken in hun leerproces en plezier beleven aan het leren.

Maar kinderen hebben moeite om intrinsiek gemotiveerd te zijn voor schoolwerk. Dat was vroeger zo en dat is nu ook nog zo. Maar zeker in deze tijd is het nog een stuk lastiger. Enerzijds vanwege het gebrek aan structuur en vooruitzichten tijdens deze pandemie. En anderzijds vanwege alles wat een puber wil, alle verleidingen en keuzemogelijkheden die er zijn. Verbinding maken met de motivatie van de leerling is op dit moment dan ook één van grootste uitdagingen in ons onderwijs.

In onze zoektocht naar mogelijkheden om scholieren intrinsiek te motiveren, stuitten we op de Zelf Determinatie Theorie (ZDT) van de Amerikaanse professor Richard Ryan. Zijn uitleg van motiveren tot leren past bij ons en bij SKUR PRO. Het vormt de leidraad voor onze planmethode.

planners voor huiswerk voor de middelbare school

Voor wie is deze planmethode bedoeld?

 • Voor leerlingen die worstelen met structuur en het organiseren van hun huiswerk.
 • Voor docenten en professionals die met hun (mentor-) klas aan de slag willen gaan met de executieve vaardigheid PLANNEN!
 • Voor scholen die hun leerlingen willen helpen met planproducten die écht werken.
 • Voor innovatieve docenten die bezig zijn met onderwijsvernieuwing en 21e eeuwse vaardigheden
 • Voor docenten en (onderwijs-) professionals die de intrinsieke motivatie van leerlingen willen versterken.

Wat levert het jou als docent op:

 • Je krijgt tools in handen, waarmee je direct aan de slag kunt gaan in jouw klas.
 • Je versterkt het eigenaarschap van je leerlingen.
 • Je zet leerlingen in hun kracht en laat ze ervaren dat ze competent zijn.
 • Je hebt leerlingen die minder werkdruk ervaren en betere resultaten behalen.
 • Je hebt een planmethode die in alle leerjaren bruikbaar is en blijft.
NAAR SKUR PRO - DE WEBSITE VOOR PROFESSIONALS ZOALS JIJ