MAMA

Ochtendstress, reken er voorgoed mee af!

Vorige week zat ik in de trein onderweg naar een training voor mezelf, toen ik  het gesprek opving van twee oudere dames. Voor mij zo herkenbaar dat ik besloot er een blog over te schrijven. De éne dame vertelde namelijk tegen de ander dat ze onverwacht bij haar dochter in huis was gekomen, terwijl die niet thuis was, om iets op te halen……

Overal lagen spullen

Kort samengevat kwam het er op neer dat het hele huis overhoop lag met spullen. Overal slingerde van alles rond. In de woonkamer lagen nog de spullen van de avond ervoor, in de hal lagen de jassen in een hoek gesmeten, op de keukentafel stond nog het ontbijt van de ochtend op tafel inclusief alle kruimels en spullen op het aanrecht. En boven was het al niet veel beter. De bedden waren niet opgemaakt en de badkamer was evenmin netjes achtergelaten. Het was volgens de dame in kwestie echt iets van deze tijd. Zo kon je je huis toch niet achterlaten! Nee, vroeger toen zij de kinderen groot brachten zag hun huis er echt nooit zo uit. Hun conclusie was dat tegenwoordig iedereen veel te druk is met zijn werk en dat het huishouden op het tweede plan staat en erbij inschiet. Iedereen is druk druk druk en dan krijg je dit soort toestanden.

Zo herkenbaar

Het was voor mij zó herkenbaar. De tijd dat ons huis er ook wel eens zo uitzag als ik van huis ging, zit nog vers in mijn geheugen. Soms heb je nu eenmaal van die dagen dat het ’s ochtends toch ff tegen zit qua timing, dat de kinderen niet meewerken, dat jij op tijd op het werk moet zijn vanwege een afspraak en dat je dus maar de deur achter je dicht trekt.

Bij ons kwam de rust en het overzicht toen wij, zoals wij dat noemen, gingen ‘SKURREN’ De situatie zoals hier boven omschreven komt nu gelukkig zelden of nooit meer voor. En dat heeft alles te maken met het toepassen van een paar, ja hoe noem je het…. tips, trucs, handigheidjes, methodes…. het maakt eigenlijk niet uit hoe je het noemt, het belangrijkste is dat wat wij gingen toepassen werkt!

Rustige ochtenden

Onze ochtenden zijn nu rustig, relaxed, geen race tegen de klok, na het ontbijt is er tijd om de tafel en het aanrecht af te ruimen, de bedden op te maken, de badkamer te checken en het huis netjes achter te laten. Als we ’s avonds thuiskomen, na een lange en drukke dag op het werk, is ons huis in ieder geval opgeruimd en worden we niet overvallen door zo’n gevoel van ‘oef, werk aan de winkel’ waarbij je bij het idee alleen al fysiek langzaam leeg loopt, omdat het iedere dag hetzelfde is en er nooit verbetering lijkt te komen.

Ik denk dat er veel werkende ouders zijn, die de situatie die de twee oudere dames beschreven herkennen. Het is ook een hele hijs om zorg en werk te combineren. Om alle ballen in de lucht te houden, en alles georganiseerd te laten verlopen. Maar het kan wel! Met een beetje SKURREN, oftewel organiseren, kom je een heel eind. Neem nou bijvoorbeeld die ochtenden; die kun je namelijk heel goed zo regelen zodat iedereen genoeg tijd heeft, jullie samen aan tafel kunnen zitten en iedereen relaxed en met een goed gevoel aan zijn dag kan beginnen. Lijkt je dat niet heerlijk?

Ochtendstress

Download dan snel ons GRATIS e-Book “Hoe overleef ik de ochtendspits”. Hierin geven we je in een paar handige stappen tips hoe je dit spitsuur van de dag op een praktische manier aanpakt.  Wil je dit ontvangen?

Voor nu was het een fijne constatering die de dames in de trein hadden. Het zette me weer aan het denken en bevestigde weer waarom SKUR zo veel overzicht, rust en structuur biedt en hoeveel mensen het al geholpen heeft. Het liefst zouden we iedereen willen helpen met de hectiek van het gezin. Want nog veel te vaak zien we ouders die het zo graag goed willen doen, maar door alle thuisstress toch nogal eens uit hun slof schieten. Dat is nergens voor nodig. Het kan écht zo veel gemakkelijker.

Blijf ons volgen via onze site, Facebook en blogs. Mocht je iemand weten die hier ook tegenaan loopt, dan vinden wij het heel fijn als je onze site doorgeeft of ons ff liked op Facebook. Thanx en hopelijk tot snel, tot SKUR!