Interieur

Rich pins voor Pinterest, wat zijn dat?

Wat zijn Rich Pins precies?

Rich Pins worden ook wel ‘uitgebreide pins’ genoemd. Rich Pins halen belangrijke metagegevens van webpagina’s, waar zij naartoe linken, op. Dit doen zij door middel van een code. De verzamelde metagegevens worden aan de pin toegevoegd, waardoor er meer context ontstaat, meer informatie wordt getoond en de pin er gewoon veel ‘completer’ uitziet. En niet geheel onbelangrijk, Pinterest kent een hogere waarde toe aan Rich Pins waardoor deze eerder en frequenter bij je doelgroep onder de aandacht wordt gebracht. Er zijn vier soorten Rich Pins die je voor Pinterest marketing in kunt zetten. Wij stellen ze hieronder aan je voor.

Productpins

Rich Pins zijn ideaal voor ondernemers die winkelen eenvoudig willen maken. Eigenlijk geldt dit voor iedere ondernemer, want we weten inmiddels allemaal dat consumenten snelheid, eenvoud en gemak willen als het om shoppen gaat. Productpins helpen je om het shoppen van je klanten daadwerkelijk eenvoudiger te maken. Dit doen zij doordat de actuele prijs wordt vermeld, de titel in bold wordt weer gegeven, je bedrijfslogo wordt getoond én de actuele voorraad is te zien. Dit wordt aangevuld met reviews, bijvoorbeeld van KiyOh of Klantenvertellen.nl.

Artikelpins

Pinterest marketing en content marketing gaan prima hand in hand, maar dan is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je artikelen opvallen. Een waardevol artikel alleen is niet genoeg en daarom zijn er artikelpins in de wereld van Rich Pins. Deze artikelpin voegt niet alleen een button aan de pin toe, maar biedt ook een goede beschrijving en extra auteursinformatie. De naam van de van de auteur en de titel zijn vetgedrukt en je logo is eveneens zichtbaar. Dit is dé reden waarom zo veel bloggers actief zijn op Pinterest, maar ook de reden dat Pinterest interessant is voor onder meer kranten en tijdschriften.

Receptpins

Pinterest staat vol smakelijke gerechten die particulieren én professionele koks gebruiken. Bijvoorbeeld ter inspiratie of promotie. Dan is het natuurlijk wel belangrijk om écht alle relevante informatie aan te bieden. Recept pins zorgen voor de toevoeging van alle belangrijke gegevens. Zo worden logo, ingrediënten, bereidingstijd, bereidingswijze, hoeveel personen en de titel van het recept in bold weergegeven en wordt er aangevuld met reviews. De button ‘maken’ verleidt tot het direct aan de slag gaan met het recept. Met 2,6 miljoen maandelijkse kijkers laat Allerhande zien hoe succesvol deze Rich Pins zijn

Apppins

Dagelijks verschijnen er nieuwe apps. Wie een nieuwe app wil downloaden heeft de keuze uit duizenden apps die passen bij de behoeften. Voor de appontwikkelaar is het dan ook méér dan belangrijk om een app goed te promoten en de kans op downloaden zo groot mogelijk te maken. Hiervoor is er de app-pin. In dit geval wordt er een button voor installatie van de app aan de pin toegevoegd, zodat Pinterest niet hoeft te worden afgesloten om de app te downloaden. Op dit moment werken app-pins alleen met Apple (IOS). In Nederland worden ze niet of nauwelijks gebruikt.

Waarom zijn Rich Pins belangrijk voor Pinterest marketing?

Met meer dan 5 miljoen maandelijkse zoekopdrachten op het platform mogen ondernemers Pinterest in Nederland niet meer over het hoofd zien bij het opstellen van een strategie voor meer naamsbekendheid, meer verkopen, meer groei en ontwikkeling. Pinterest marketing biedt eindeloos veel voordelen, zeker wanneer je je bedenkt dat meer dan de helft van de gebruikers Pinterest inzet om aankopen te plannen. Hier komt nog bij dat Pinterest gemiddeld 5 procent van al het verwijzingsverkeer genereert. In deze tijd kopen consumenten zorgvuldig en gaan zij eerst op ontdekkingstocht om te bepalen aan wat en aan wie zij geld uit willen geven. Rich Pins spelen hierin een belangrijke rol. Zij bieden leads alle informatie die zij nodig hebben om een weloverwogen beslissing te nemen.

Voordelen van Rich Pins in je Pinterest marketing strategie

Een Pinterest marketing strategie zonder Rich Pins is niet compleet en daarom ook niet optimaal effectief. Het zijn de Rich Pins die ervoor zorgen dat je content opvalt, dat je extra pinners aantrekt met de juiste informatie en dat zij ook de juiste context ontvangen om aankoopbeslissingen te kunnen nemen. Naast deze pluspunten zijn er nog 5 belangrijke voordelen van Rich Pins in je Pinterest marketing strategie. Uiteraard zullen we je deze voordelen niet onthouden.

Optimale e-commerce mogelijkheden

Als e-commerce ondernemer wil je alles uit de kast halen om op te vallen, om meer te verkopen en een grotere, loyale klantenkring op te bouwen. Rich Pins bieden hier optimale mogelijkheden toe. Zo kunnen zij uitstekend voor social selling worden ingezet. De Rich Pins zorgen voor meer verkeer naar je webwinkel, bijvoorbeeld door het onder de aandacht brengen van producten, waardoor je meer mogelijkheden krijgt om je verkopen te laten stijgen. Indirect kunnen Rich Pins dus zeker een succesvol onderdeel van een social selling strategie zijn.

Betere betrouwbaarheid

Een betrouwbare, geloofwaardige en professionele eerste indruk maken? Rich Pins! Doordat er inzichtelijke informatie wordt geboden, over onder meer de prijs en de producteigenschappen, komt je bedrijf veel professioneler over. Dit zorgt voor een betere betrouwbaarheid en dat heeft iedere onderneming nodig in deze online wereld.

Meer naamsbekendheid

Een goede naamsbekendheid is essentieel voor je bedrijf, maar helaas is het niet te koop. Ondernemers moeten zich zelf inzetten om de naamsbekendheid effectief te laten groeien. Ook met het oog hierop zijn Rich Pins onmisbaar in je Pinterest marketing strategie. De Rich Pins zijn namelijk voorzien van de naam van je website en het logo van je bedrijf. Dit vergroot zowel je merkbekendheid als je naamsbekendheid.

Betere vindbaarheid

Rich Pins zorgen ervoor dat inhoud makkelijker doorzoekbaar wordt. Dit verhoogt de vindbaarheid, vooral omdat je door de extra informatie kunt worden weergegeven op basis van meerdere zoekwoorden. De betere vindbaarheid zorgt direct voor een groter bereik.

Rich Pins zijn slimme pins

We leven in een wereld waarin alles ‘slim’ wordt. Voor je Pinterest marketing wil je natuurlijk ook vooral ‘slimme oplossingen’, zodat jij tijd kunt besparen en meer voordeel uit je inzet haalt. Rich Pins zijn slimme pins. Dit betekent dat zij automatisch bijgewerkt worden wanneer jij de informatie over de specifieke items bijwerkt. Zo blijven je leads bijvoorbeeld altijd realtime op de hoogte van de productbeschikbaarheid en actuele prijs. Ook als deze pins worden gerepind!

Aan de slag met Pinterest marketing en Rich Pins

Pinterest marketing biedt jouw bedrijf veel belangrijke voordelen, maar dan is het wel belangrijk dat je strategie voor deze vorm van marketing compleet is. Rich Pins mogen dus zeker niet ontbreken. Wil jij aan de slag met Pinterest marketing, maar weet je niet goed waar en hoe je moet beginnen?