Stress Tegengaan

goede start van de dag

“Op het schoolplein zie ik het vaak gebeuren. Kids die te laat aankomen met de fiets. Ze komen het schoolplein opgevlogen, plaatsen snel de fiets in het rek, rennen naar de deur, hangen de jas al rennend op en spurten de klas in”.

Als ik zo’n moeder nadien zie, vertelt ze over de ochtendhectiek. De reden dat haar zoon te laat is, is meestal omdat hij thuis nog zijn huiswerk aan het zoeken was, er ergernis thuis was, ruzie met broertje of zusje had, hij gewoon geen zin had, te laat is opgestaan of nog snel even naar het toilet moest maar dat dat toch langer duurde. Al met al geen relaxte start van de dag voor zo’n kind.

Vaak zeggen ze tegen mij ‘maar bij jou gaat dat ook gewoon allemaal vanzelf’ of ‘jij hebt gemakkelijke kinderen’. Toch is dat natuurlijk niet de reden dat het gezinsleven bij ons vlotjes verloopt. Het vergt duidelijkheid, structuur en samenwerking om een smooth gezin te krijgen en stress tegen te gaan.

Ook wij hebben het geleerd met vallen en opstaan. Bij ons ging het er in de beginjaren ook héél hectisch aan toe. We waren zelf heel druk met van alles en nog wat, renden van hot naar haar, de kids ‘deden we erbij’. Ook wij hebben momenten gehad dat we uit frustratie schreeuwden in plaats van praatten tegen de kids, de deur achter ons dicht trokken en een heel rommelig huis achterlieten, of heel gestrest aan de dag begonnen en bij moesten komen op het werk.

Alleen werd ik dát echt helemaal zat. “Je hebt toch geen kinderen om een strijd mee aan te gaan”, dacht ik bij mezelf. En zo ben ik andere manieren gaan toepassen. Ik volgde trainingen, las boeken, sprak met mijn man over hoe ik het anders zou willen en samen besloten we onze opvoedingsmethode te wijzigen. Inmiddels is het wel duidelijk dat dit SKURREN als resultaat heeft gehad. En wat een heerlijkheid is dat!

Het mooie is dat ‘iedereen het kan leren!’ Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Je moet net ff weten wat de beste aanpak is in jouw gezin. Herken jij je ook in het verhaal van mijn vriendin? Loop jij ook aan tegen:

• ochtenden die altijd net ff anders lopen dan je je had voorgesteld
• Je laat een puinhoop omdat je anders te laat op school of op je werk komt
• je bent geïrriteerd  en hebt vanochtend al geschreeuwd tegen man en kinderen
• je moest nog van alles zoeken
• er was weer niet genoeg beleg voor de boterhammen
•je hebt  te snel of niet ontbeten
• de schooltassen moesten nog ingepakt en oh ja, zaten de boterhammen er wel in?

Samen Ontbijten

In ons blog over ochtendstress geven we je al een heleboel tips, hoe je echt beter aan de dag kunt beginnen. Wil je nog meer info, download dan hier ons GRATIS E-book. Hierin staan praktische methodes om je ochtend smooth te laten verlopen. Waarbij je voldoende tijd hebt om samen te ontbijten, nog ff kletst en iedereen rustig met een smile én op tijd de deur uit gaat en GOED aan de dag begint.

Denk je nu ‘Ik wil ook SKUR in mijn gezin’ begin dan met ons GRATIS Simpel Samen Plannen Doeboek!  Je krijgt dan in 1 klap 7 super-checklists, je leert onze tijdbesparende routines en creëert zo meer tijd voor jezelf en lol met je gezin!

Comments

comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *