THEMA AVONDEN OP SCHOOL

Als school wil je je ouders graag betrekken bij het onderwijs om zo samen het leren, de motivatie en de ontwikkeling van het kind te bevorderen. Vooral bij het plannen en organiseren van huiswerk speelt de ouder (nog) een belangrijke rol.

Voor ouders van groep 8 en de onderbouw van het voortgezet onderwijs verzorgen wij thema-avonden. Tijdens een thema-avond geven we de ouders inzicht in het puberbrein. We leggen uit wat het brein wel en wat het brein nog niet kan; zeker als het op plannen en organiseren van schoolwerk aankomt.

Deze thema-avond neemt ouders bij de hand en laat ze zien dat er naast een boel ‘loslaten’ ook nog een heleboel te sturen, regelen en organiseren is voor hun kind. Want wat komt er allemaal kijken bij huiswerk maken op een middelbare school? Wat kun je qua zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en organisatie van je kind verwachten? En wat is een goede aanpak? Want al lijkt zo’n (pre-) puber vaak al heel groot, het heeft toch nog een goed kader nodig waarbinnen het kan groeien en leren.

Kortom een nieuwe fase voor ouder en kind. Die fase vraagt om een nieuwe aanpak. Hier kun je maar beter goed voorbereid aan beginnen!

Wil jij een SKUR thema-avond organiseren voor ouders van jullie school of ben je geïnteresseerd in onze SKUR-methode, stuur dan een mail naar info@skur.eu en we nemen meteen contact met je op!