Zet het mes in ochtendstress!

Ochtendstress: “Waar is mijn tas, heeft iemand mijn GSM gezien, waarom zijn er geen pakjes drinken meer in huis, shit ik haal de trein niet meer, ik kan ook nooit op mijn gemak …..”

Allemaal kreten, en ik hoorde ze allemaal deze week en nog veel meer. Want het is toch ook een hele hijs om weer alle programma’s en planningen in elkaar te passen. De één heeft het eerste uur vrij, de ander moet per sé met de fiets naar school want er is een excursie. Manlief moet op tijd weg omdat ie een vergadering extern heeft. Jij bent er gisteravond niet meer aan toe gekomen om je haren te wassen. Je hebt nu dus extra tijd nodig op de badkamer. Het zijn allemaal zaken die van invloed zijn op dat uur tussen wakker worden en vertrekken. Er moet een heleboel gebeuren in een hele korte tijd en als dat niet gepland wordt, dan is er ochtendstress. In de meeste gevallen heb je er de hele dag ook nog last van. En als het een beetje tegen zit gaat er altijd wel één jankend naar school of met ruzie de deur uit. Voordat je dag dus goed en wel begonnen is, is er al stress. Je hebt een rotgevoel en het duurt eventjes voordat je kunt overgaan tot de orde van de dag.

 

Dit kan ook anders, maar het vergt aanpassing, structuur, oefening en natuurlijk weer volharding!

SKUR helpt een handje en heeft als hulp bij ochtendstress het e-Book “HOE OVERLEEF IK DE OCHTENDSPITS” geschreven. Het is perfect voor al die pubers die met hun brein nog helemaal niet bezig zijn met plannen zijn, wiens hormonen zorgen voor de ‘verkeerde’ focus en die ’s ochtends vroeg wel opstaan maar nog lang niet wakker zijn! Maar ook voor de basisschool leerling, die zijn eerste stappen naar zelfstandigheid maakt. Jij begeleidt hem, maar hij leert ook al zelf te denken aan zijn gymtas of huiswerk en hij went aan structuur! 

 

Het kost even moeite maar dan heb je ook wat!

Ons gezin bestaat uit alleen maar warhoofden en ik kan je verzekeren dat zonder SKURREN onze levens er heel wat vervelender uit zouden zien. We hebben allemaal erg moeten wennen aan m.n. het vasthouden aan de gewoontes die we hadden ingevoerd. En dat blijft nog altijd een aandachtspunten, maar we hebben tenminste iets om op terug te grijpen. Als we merken dat b.v. na een vakantie het even niet loopt en onze oude chaos weer de kop op steekt, dan gillen we steevast: we moeten dringend SKURREN!

Als jij nu ook net als ons, geen zin meer hebt in die ochtendstress, dat eeuwige gedoe op de vroege ochtend, en nu eindelijk eens in een paar stappen wil leren hoe je een relaxte start maakt met z’n allen, download dan  HIER het GRATIS e-BOOK’HOE OVERLEEF IK DE OCHTENDSPITS?’

In een aantal stappen leer je:

  • hoe je de ochtend voorbereid zodat,
  • je tijd genoeg hebt om samen te ontbijten
  • en elk gezinslid, op tijd klaar is voor vertrek.
  • Iedereen zijn spulletjes bij zich heeft
  • Er geen gestress meer is aan de ontbijttafel
  • Alle lunchpakketten, gymtassen etc klaar staan.
  • en je met een big-smile naar je werk kunt!

 

 

 

A happy mom is a happy kid (en omgekeerd!)

en dat willen we toch allemaal!

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *